martes, 5 de octubre de 2010

Cafè Filosòfic al Museu Casa Barral

Cafè Filosòfic al Museu Casa Barral

Tema 16/10/10 : L'amistat a l'era virtual
A càrrec de: Sandra Pouza, llicenciada en filosofia i professora. Màster en "Pràctica filosòfica i gestió social".

Tema 13/11/10: La veritat, per a què serveix i per a què no
A càrrec de: Sandra Pouza, llicenciada en filosofia i professora. Màster en "Pràctica filosòfica i gestió social".

Tema 11/12/10: El consumisme
A càrrec de: Sandra Pouza, llicenciada en filosofia i professora. Màster en "Pràctica filosòfica i gestió social".

Tema 15/01/11: Què és la normalitat?
A càrrec de: Sandra Pouza, llicenciada en filosofia i professora. Màster en "Pràctica filosòfica i gestió social".

Cada sessió té una durada de 90 minuts. Entrada lliure.


Un Cafè Filosòfic és bàsicament una tertúlia filosòfica on es pretén que un grup variat de persones dialoguin racionalment de forma sistemàtica sobre un tema proposat.
Es tracta, doncs, de recuperar l’esperit filosòfic original dels primers pensadors com ara Sòcrates.

Volem potenciar espais on poder reflexionar, dialogant amb altres ciutadans, sobre els problemes quotidians que ens afligeixen a tots, amb independència de la nostra classe social, cultura o condició, perquè tots compartim la mateixa naturalesa humana.

En les tertúlies, fugim de la persona que sap o creu saber més que els altres i vol ensenyar als altres. Aquí la dinàmica és l'oposada, ja que tots, és a dir, tots aquells que desitgin parlar (ja que ningú està obligat a fer-ho), participem mitjançant les nostres intervencions en la recerca d'aquest "saber" que anhelem, ja que tots som potencialment igual de savis o igual d'ignorants, i entre tots intentem aclarir les nostres idees, entendre'ns millor, enriquir la nostra perspectiva, millorar com a ciutadans, etc.

No podem oblidar que no existeix democràcia sense diàleg, ni diàleg sense democràcia, i això s'assoleix a través de la reflexió còmplice, perquè l'única oportunitat que té la veritat de sortir a la llum és a través de la col·lisió d'opinions.
 
Hora: 19:00
Lloc:   Museu Casa Barral, Passeig Marítim Sant Joan de Déu, 18, Calafell

2 comentarios:

  1. Ja, ja, me río de las personas que se las dan de "sabelotodas filosofas" para después, cuando se descuidan, mostrar su verdadero yo, y no predicar con el ejemplo. Que fácil es ir de filosofo por la vida para a continuación despreciar los pensamientos opuestos de los demás. Pero claro, es una manera, como cualquier otra, de ganar dinero. Eso si, a costa de los "pobrecitos ignorantes" que tienen cinco minutos de gloria porque se les permite opinar, se sienten escuchados e incluso valorados. Después la realidad es otra. La mayoria de "filosofos-eruditos" tienen tolerancia hacia los demás 0; más juicio y prejuicio hacia los demás, que no son de su "clase"= tolerancia 0. Por no hablar "del material" que se les proporciona, generalmente, para poder reírse, a costa de los demás, con los de su mismo circulo. Pero ir de filosofo por la vida queda "políticamente correcto" y además te suele proporcionar empleo = muy buenos ingresos. No es un comentario para nadie en particular, simplemente es: "una reflexión cómplice, más, para dar una oportunidad a la verdad a través de la colisión de opiniones". Pero, si alguien se da por aludido/a, por algo será.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estoy de acuerdo. Conozco a un par de personajillos asi. Que también se las dan de tener la verdad absoluta. Eso si, escuchar saben escuchar, o mejor dicho, oir saben oir y saben hacer que escuchan. En el momento que no tienes la misma ideologia, que realmente opinas con sinceridad, pero sin ofender o tienes una perspectiva de las cosas diferente, se desconectan...OFFFF. Pero curioso, se saben vender bastante bién. Supongo que ir de pogre con un toque filosofico llega a las personas que tampoco deben tener mucho criterio.

      Eliminar